Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Jsou jídla, která nikdy neomrzí. Když přijde řeč na opravdovou italskou kuchyni, Spaghetti Carbonara nesmí na seznamu chybět. Jednoduché suroviny, krátký čas přípravy, ale výsledek, který pohladí chuťové pohárky i v těch nejnáročnějších dnech. Možná právě proto se z této kombinace špaget, slaniny, sýra a žloutků stal pokrm, po kterém sáhneme vždy, když potřebujeme něco rychlého, poctivého – a hlavně výtečného!
400 g špaget
150 g Guanciale nebo Pancetta “MOERL”
4 žloutky
100 g parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř
Špagety uvařte v osolené vodě – ideálně „al dente“, aby měly ten správný skus.
Na pánvi bez tuku opečte nakrájenou Guanciale nebo Pancettu. Cílem je krásně křupavý a voňavý základ.
Ve větší míse rozšlehejte žloutky s parmezánem, špetkou soli a dostatkem čerstvě namletého pepře. Nebojte se pepře – právě ten dodá omáčce nezaměnitelnou chuť!
Uvařené špagety slijte, ale trochu vody z vaření si ponechte bokem.
Přidejte špagety přímo do pánve s Guanciale/Pancettou. Přilijte pár lžic vody z těstovin, promíchejte a vypněte plotýnku.
Vlijte žloutkovou směs ke špagetám a rychle promíchejte, dokud nevznikne hedvábná omáčka. Nepřehřívejte, aby se z vajec nestala míchaná!
Na talíři dozdobte extra parmezánem a dalším pepřem.
Zapomeňte na smetanu – pravá Carbonara ji nepotřebuje! To, co dělá ten pravý zážitek, je kvalitní Guanciale (nebo Pancetta), pořádná dávka sýra a žloutky. Pokud použijete naši Pancettu “MOERL”, garantujeme, že talíř nezůstane dlouho plný.
A nezapomeňte – nejlepší Carbonara je ta, kterou si dáte v dobré společnosti, se sklenkou bílého a s radostí na tváři.
Dobrou chuť a těšte se, Pancetta “MOERL” už dozrává a brzy ochutnáte!