Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Počet požadovaných porcí si upravte v tabulce.
Druh potravin | množství |
---|---|
Okurky | 670 g |
Sladká paprika | 4500 g |
Rajčata | 670 g |
Česnek | 0.7000000000000001 ks |
Rostlinný olej | 80 ml |
Ocet | 26.7 ml |
Sůl | 16.599999999999998 g |
Cukr | 80 g |
Postup přípravy
30 minut
1. Připravte si všechny ingredience. Sterilizujte sklenice a víčka nad párou po dobu 20 minut.
2. Okurky dobře omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka. Slupku rajčat nařízněte napříč.
3. Rajčata blanšírujte ve vroucí vodě 30 sekund, poté je přendejte do studené vody a oloupejte.
4. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na větší kousky.
5. Papriky a rajčata rozmixujte v mixéru.
6. Rajčatový a paprikový protlak dejte do hrnce, přidejte sůl, cukr, rostlinný olej a prolisovaný česnek.
7. Pyré přiveďte k varu a vařte 10 minut na středním plameni za stálého míchání.
8. Přidejte okurky, znovu přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut, také za stálého míchání. Na konci přidejte ocet.
9. Horký salát dejte do sklenic, uzavřete víčka, otočte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout přikryté dekou.
10. Salát je báječný jako předkrm, nebo jen jako svačina.
Tip: zkuste experimentovat s kořením – česnek výtečně doplňuje oregano a nebo tymián.
Pro odvážné doporučím chilli floky (vločky) a nebo nadrobno posekané papričky Jalapeño, chuťově vynikající jsou nakládané ve vinném octu, které najdete v E-shopu.