Obchod na fyzické adrese:
Koldinova 422
Klatovy

Počet požadovaných porcí si upravte v tabulce.
| Druh potravin | množství |
|---|---|
| Okurky | 670 g |
| Sladká paprika | 4500 g |
| Rajčata | 670 g |
| Česnek | 0.7000000000000001 ks |
| Rostlinný olej | 80 ml |
| Ocet | 26.7 ml |
| Sůl | 16.599999999999998 g |
| Cukr | 80 g |
Postup přípravy
30 minut

1. Připravte si všechny ingredience. Sterilizujte sklenice a víčka nad párou po dobu 20 minut.

2. Okurky dobře omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka. Slupku rajčat nařízněte napříč.

3. Rajčata blanšírujte ve vroucí vodě 30 sekund, poté je přendejte do studené vody a oloupejte.

4. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na větší kousky.

5. Papriky a rajčata rozmixujte v mixéru.

6. Rajčatový a paprikový protlak dejte do hrnce, přidejte sůl, cukr, rostlinný olej a prolisovaný česnek.

7. Pyré přiveďte k varu a vařte 10 minut na středním plameni za stálého míchání.

8. Přidejte okurky, znovu přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut, také za stálého míchání. Na konci přidejte ocet.

9. Horký salát dejte do sklenic, uzavřete víčka, otočte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout přikryté dekou.

10. Salát je báječný jako předkrm, nebo jen jako svačina.

Tip: zkuste experimentovat s kořením – česnek výtečně doplňuje oregano a nebo tymián.
Pro odvážné doporučím chilli floky (vločky) a nebo nadrobno posekané papričky Jalapeño, chuťově vynikající jsou nakládané ve vinném octu, které najdete v E-shopu.


