🥗 52401 Argentinský salát

Druh potravinHmotnost v g (hrubá)Hmotnost v g (čistá)
rostbíf (č. r. 57101 zde )4 0004 000
fazole (barevné)1 0002 500
cibule1 000800
olej500500
čili koření1010
kečup500500
žampiony sterilované b.n.500500
paprika sterilovaná b.n.500500
kukuřice sterilovaná b.n.1 0001 000
pepř mletý5050
sůl100100

Hmotnost potravin: 10 415 g
Výrobní ztráty celkem: 415 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Výrobní postup

Kombinace hovězího masa, fazolí a zeleniny tvoří pestrou směs, která je vázána kečupovou spojkou. Vůně a chuť je lahodná, příjemně pálivá po koření čili.

Předem namočené fazole uvaříme tak, aby byly měkké, ale nerozvařené. Hotový a vychlazený rostbíf nakrájíme na nářezovém stroji na silnější plátky a potom příčně na souměrné nudličky. Cibuli nakrájenou na kolečka krátce podusíme na oleji, okořeníme kořením čili a necháme vychladnout.

K okapaným vychladlým fazolím přidáme nudličky rostbífu, podušenou cibuli, kečup, plátky žampionů, nudličky papriky, kukuřičná zrna, ochutíme mletým pepřem a solí. Všechny suroviny lehce promícháme a necháme vychladit.

✨ Uzená masa i koření

Leave a Reply