Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Druh potravin | Hrubá (g) | Čistá (g) |
---|---|---|
sádlo škvařené | 100 | 100 |
cibule | 100 | 80 |
droždí (čerstvé) | 300 | 300 |
strouhanka | 150 | 150 |
mléko | 20 | 20 |
sůl | 1 | 1 |
pepř mletý | 1 | 1 |
vejce | 480 | 480 |
pažitka | 40 | 30 |
Hmotnost potravin: 1 261 g
Výrobní ztráty celkem: 261 g
Hmotnost hotového výrobku: 1 000 g
● Drobně nakrájenou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém sádle, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání smažíme až se odpaří veškerá uvolněná voda. Když je droždí lehce do růžova osmažené, přimícháme jemně prosátou strouhanku, spolu osmažíme, zalijeme mlékem a vydusíme hmotu až je mírně částečně sypká. Potom přidáme rozšlehaná vejce, jemně nakrájenou pažitku, mletý pepř a sůl. Vše mícháme, až se vejce srazí a vytvoří se hmota pastovité konzistence.
● Pomazánka ze smaženého droždí a čerstvých vajec. Tepelné opracování musí být dostatečné. Pomazánka však nesmí být tuhá ani připálená. Strouhanka musí být jemně prosátá. Vůně a chuť je charakteristická pro smažené droždí a cibuli, přiměřeně slaná a kořeněná.
Vymíchanou směs plníme olejem vymazaná paštiková tvořítka. Dobře je uzavřeme a směs táhneme v 80 °C asi 1,5 hodiny. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.