57205 – Družstevní sekaná

Tradiční masný výrobek podle oborové normy. Receptura s přesnými hmotnostmi a postupem pro řemeslnou i větší výrobu.


Suroviny (na 100 kg výrobku)

Základní suroviny

SurovinaMnožství
HPV – na jemno47,0 kg
VVsk – na jemno12,0 kg
vepřové kůže vařené – na jemno2,0 kg
VVbk – na vložku12,0 kg
hřbetní sádlo – na vložku8,0 kg

Přísady

SurovinaMnožství
dusitanová solící směs2,0 kg
pepř černý0,2 kg
kmín0,1 kg
česnek0,5 kg
cibule syrová2,5 kg
pšeničná mouka hrubá3,3 kg
strouhanka7,0 kg
vaječná melanž2,0 kg
mléko5,0 l
voda17,0 l

Obaly

ObalMnožství
mikrotenové přířezy0,46 kg

Postup

Příprava spojky: Suroviny určené do spojky rozřež v řezačce s dvojitým složením, zakončené deskou s otvory Ø 2,5 mm.

Kutrování: HPV a kůže vykutruj se solící směsí a vodou, přidej ostatní přísady. Tučný výřez s kůží vmíchej a vymíchej jemnou spojku.

Vložka: Do kutru vyklop VVbk s hřbetním sádlem a přesekni na zrnitost 5–10 mm.

Tvarování a pečení: Tužší dílo naplň do forem/pekáčů a peč cca 2 hodiny.

Teplotní jádro: Uprostřed sekané musí alespoň 10 minut působit teplota 70 °C.

Upečené výrobky nech vychladnout.


✨ Uzená masa i koření v našem E-shopu

Leave a Reply