Dušená šunka

577035 – Dušená šunka

Klasická dušená šunka podle původní normy, vhodná pro domácí i řemeslnou výrobu. Výsledkem je šťavnatý a lahodný masný výrobek s jemnou chutí.


📝 Suroviny (na jednu dávku)

SurovinaMnožství
VSO (vepřové kýty)114,5 kg
dusitanová solící směs2,86 kg
cukr0,2 kg
voda11,5 l

🧴 Obaly

ObalMnožství
NPE obaly Ø 185 mm20 m
hliníkové spony60 ks

👨‍🍳 Výrobní postup

  1. Příprava masa:
    Upravené šály z vepřových kýt nastříkneme 20 % lákem (voda, dusitanová solící směs, cukr).
  2. Masírování:
    Přerušovaně masírujeme po dobu asi 16 hodin.
  3. Tvarování:
    Namasírované dílo naplníme do obalů nebo do forem.
  4. Vaření:
    Výrobky vaříme cca 2,5 hodiny ve vodě teplé 72–74 °C.
    V jádru výrobku musí 10 minut působit teplota 70 °C.
  5. Chlazení:
    Tepelně opracované výrobky vychladíme.

Dle ČSN 577035.


✨ Uzená masa i koření na salát v našem E-shopu

Leave a Reply