🥗 Feferonový salát (norma 52817, 10 kg)

Tradiční český zeleninový salát s ostřejší chutí feferonů zjemněné sýrem, ideální jako pikantní příloha i samostatně.


Suroviny (na 10 kg)

Druh potravinHrubá (g)Čistá (g)
Paprikový salát sterilovaný1 5001 500
Feferonky sterilované1 000900
Paprika sterilovaná (kapie)1 0001 000
Okurky sterilované1 000900
Hrášek sterilovaný600600
Cibule2 0001 600
Sýr tvrdý2 5002 450
Olej1 0001 000
Worčestr5050
Cukr150150
Pepř mletý55
Sůl8080

Hmotnost potravin: 10 235 g
Výrobní ztráty celkem: 235 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Postup

  1. Paprikový salát a feferonky překrájejte na menší kousky.
  2. Přidejte nudličky papriky (kapie), nakrájené okurky, okapaný hrášek, kolečka cibule a nudličky tvrdého sýra (např. eidam).
  3. Vše promíchejte s olejem, worcestrem, cukrem a mletým pepřem.
  4. Dle potřeby dosolte.
  5. Podávejte vychlazené.

Charakteristika výrobku

Pestrý přírodní salát ze směsi sterilované zeleniny, cibule a sýra. Vše je ochuceno pikantní zálivkou. V chuti vyniká ostrá až palčivá chuť feferonů.

Tip – jako chuťovou alternativu použijte uzený salámový sýr.

✨ Uzená masa i koření najdete v E-shopu

Leave a Reply