🥗 52828 Hanácký zelný salát

Druh potravinHmotnost v g (hrubá)Hmotnost v g (čistá)
zelí červené sterilované b.n.6 5006 500
okurky sterilované b.n.1 000900
cibule500400
majonéza základní2 0002 000
hořčice200200
ocet100100
cukr100100
sůl5050

Hmotnost potravin: 10 250 g
Výrobní ztráty celkem: 250 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Výrobní postup

Vzhled salátu má charakteristickou fialovou barvu po červeném zelí s viditelnými kousky okurek a cibule. Vůně a chuť je pikantně sladkokyselá, přiměřeně slaná.

Okapané zelí překrájíme, přidáme na plátky nakrájené okurky, cibuli a vše promícháme s majonézou, kterou dochutíme hořčicí, octem, cukrem a solí.

✨ Uzená masa i koření

Leave a Reply