Kempink salát

52422 – Kempink (Camping) salát (10 kg)

Tradiční český salát ze salámu, zeleniny a majonézy, jemně pikantní a ideální na chléb, k večeři i na cesty.

Suroviny (na 10 kg)

Druh potravinHrubá (g)Čistá (g)
salám měkký výrobní (Junior)4 5004 275
majonéza základní2 0002 000
hořčice500500
cibule1 5001 200
paprika sterilovaná (kapie)500500
okurky sterilované 800720
feferony sterilované1 000900
ocet5050
pepř mletý55
cukr5050
sůl5050

Hmotnost potravin: 10 250 g
Výrobní ztráty celkem: 250 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Postup

  1. Salám po oloupání podélně rozřízneme na čtvrtiny a dále nakrájíme na nářezovém stroji na tenčí plátky ve tvaru kruhových výsečí.
  2. Cibuli a okurky nakrájíme na plátky, přidáme na nudličky nakrájenou papriku (kapie), rozsekané feferony a vše promícháme s majonézou ochucenou hořčicí, octem, mletým pepřem, cukrem a solí.

Charakteristika

Salát ze směsi úhledně nakrájených surovin, jejichž složky jsou dobře rozeznatelné. Ve vůni a chuti vyniká hořčice a ostřejší chuť po feferonech. Konzistence salátu je hrubší, jednotlivé suroviny jsou dobře vázány majonézovou spojkou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.