Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Originální český masitý salát ze šťavnatých plátků hovězí tlamy, zeleniny a pikantní olejo-octové zálivky. Netypická pochoutka, která překvapí svou chutí i sytostí!
Pro opravdové “fajnšmekry”.
Se salátem z volských tlam (tak se salát správně jmenuje) jsem se poprvé setkal v Hroznětíně v učení. Hovězí hlavy se speciálně upravovaly na export do Francie a psal se tehdy rok 1978.
Druh potravin | Hrubá (g) | Čistá (g) |
---|---|---|
hovězí tlama opařená (mulce) | 8 500 | 7 225 |
dusitanová solící směs (praganda) | 2 000 | 0 |
voda pitná | 1 000 | 0 |
pepř celý | 10 | 0 |
okurky sterilované | 1 200 | 1 080 |
paprika sterilovaná | 1 000 | 1 000 |
cibule | 1 500 | 1 200 |
ocet | 700 | 700 |
cukr | 150 | 150 |
worcester | 80 | 80 |
olej | 500 | 500 |
hořčičné semeno | 20 | 20 |
pepř mletý | 20 | 20 |
sůl | 100 | 100 |
Hmotnost potravin: 12 075 g
Výrobní ztráty celkem: 2 075 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g
Šťavnatý masitý salát z hrubších plátků hovězí tlamy narůžovělé barvy a nakrájenou zeleninou je ochucen olejo-octovou zálivkou s kořením a hořčičným semenem. Jednotlivé složky jsou rozlišitelné, salát má sytou masitou, ostrou a jemně nakyslou chuť, jemnou na skusu i při jemně měkčí konzistenci.
Salát je lahodný, přiměřeně slaný, kořeněný a příjemně sladkokyselý.