Švédská pomazánka

Švédská pomazánka (1 kg) 51608

Spotřeba surovin:

Druh potravinHrubá (g)Čistá (g)
Máslo200200
Tvaroh měkký500500
Mléko konzumní5050
Tresčí játra s olejem160160
Cibule52,542
Okurky sterilované b.n.5045
Petrželová nať108
Worcester55
Sůl55
Hmotnost potravin1 022 g
Výrobní ztráty celkem22 g
Hmotnost hotového výrobku1 000 g

Výrobní postup

  • K vyšlehanému máslu postupně, za stálého šlehání, přidáváme jemně prolisovaný tvaroh s mlékem a tresčími játry. Směs vyšleháme v hladkou jemnou hmotu, do které přidáme drobně krájenou cibuli a na malé kostičky krájené okurky, jemně sekanou petrželovou nať, worčestr, sůl a lehce promícháme.
  • Pomazánka z vyšlehaného másla, tvarohu a tresčích jater, s drobnými částečkami cibule, petrželové natě a malými kostičkami okurek. Pomazánka má svěží vzhled a je snadno roztíratelná. Vůně a chuť příjemná, vyrovnaná.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.