Tlačenkový salát

Tradiční český salát z jemně nakrájené světlé tlačenky, zeleniny a ostrého nálevu. Pikantní, svěží a skvěle se hodí jako předkrm nebo pohoštění ke sklenici piva.


Suroviny na 10 kg výrobku

Druh potravinhrubá (g)čistá (g)
tlačenka světlá5 5005 225
paprikový salát sterilovaný2 0002 000
paprika sterilovaná (kapie)500500
okurky sterilované1 000900
cibule1 000800
olej500500
hořčice100100
worcester5050
ocet100100
cukr5050
pepř mletý1010
sůl5050

Hmotnost potravin: 10 285 g
Výrobní ztráty celkem: 285 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Výrobní postup

🔹 Tlačenku nakrájíme na tenké čtverečky, přidáme překrájený paprikový salát, nudličky kapií, nakrájené okurky a kolečka cibule. Vše promícháme se zálivkou připravenou rozmícháním oleje, hořčice, worcesteru, octa, cukru, mletého pepře a soli.


Charakteristika

🔸 Salát ze světlé tlačenky a zeleniny s pikantní olejo-ocetovou zálivkou. Tlačenka je nakrájena na slabší plátky, překrájené na čtverečky, ostatní zelenina na pravidelně úhledné tvary. Vůně a chuť je charakteristická pro tlačenku, zálivka je příjemně kyselá až ostřeji pepřová.

✨ Uzená masa i koření v E-shopu

Leave a Reply