ON 577471 – Vinná klobása 🍷🌭


Druhy potravin – hmotnost na 100 kg výrobku

SurovinaHmotnost
HPV – na jemno15,0 kg
VL II – na jemno7,0 kg
VVbk – na vložku45,0 kg
Vepřové kůže – na jemno3,5 kg
Dusitanová solicí směs2,0 kg
Pepř černý0,1 kg
Muškátový ořech0,015 kg
Muškátový květ0,02 kg
Citronová kůra0,02 kg
Žemle9,0 kg
Pšeničná mouka hrubá1,5 kg
Mléko3,5 l
Víno bílé2,5 l
Voda10,0 l
Obaly – skopová tenká střeva350 m

Výrobní postup

  1. Žemle namočíme ve víně 🍷.
  2. Suroviny předřežeme v řezačce s dvojitým složením, zakončeným deskou s otvory Ø 4 mm.
  3. V kutru rozmělníme HPV a kůže se solící směsí a vodou.
  4. Postupně přidáme VL II, žemle, koření, mléko a mouku.
  5. Vymícháme jemnou spojku, do které na závěr vmícháme VVbk zrněné na 4 mm.
  6. Dělo naplníme do tenkých skopových střev v souvislém pramenu 🌭.
  7. Klobásy vychladíme.

Poznámka: Výrobek je tepelně neopracovaný, má sníženou trvanlivost.


✨ Uzená masa i koření na salát v našem E-shopu

Leave a Reply