Vlašský salát

Vlašský salát patří mezi lahůdkářské legendy osmdesátek.
Byl stálicí v chladicích pultech bufetů a automatů, nedílnou součástí chlebíčků a rychlou volbou k rohlíku na stojáka pro všechny.

Vlašský salát patří mezi lahůdkářské legendy osmdesátek.
Byl stálicí v chladicích pultech bufetů a automatů, nedílnou součástí chlebíčků a rychlou volbou k rohlíku na stojáka pro všechny.
Základ tvoří brambory, salám, sterilovaná i vařená zelenina, spojené majonézou.
Kombinace, která se stala symbolem tehdejší doby a dodnes může mít své místo na stolech, protože pravý původní “vlašák” (pozor, ten od pana lahůdkáře Linky je dost odlišný) je úžasná bašta.
Tradiční český salát z vařených brambor, uzeniny a zeleniny v majonézové spojce. Oblíbený jako svačina i na slavnostní stůl.


🥗52116 – Vlašský salát (10 kg)

Suroviny

Druh potravinHrubá (g)Čistá (g)
brambory loupané3 9003 510
salám měkký výrobní2 4002 200
okurky sterilované500500
celer sterilovaný200200
mrkev sterilovaná500500
hrášek sterilovaný500500
majonéza základní2 2002 200
hořčice100100
ocet100100
cukr100100
pepř mletý55
worčestr100100
sůl100100

Hmotnost potravin: 10 265 g
Výrobní ztráty celkem: 265 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g


Postup

  1. Předem uvařené a dobře vychlazené brambory nakrájejte na kostičky.
  2. Přidejte oloupanou a na nudličky nakrájenou uzeninu, nakrájené okurky, celer, mrkev a okapaný hrášek.
  3. Vše promíchejte s majonézou ochucenou hořčicí, octem, cukrem, mletým pepřem, worčestrem a solí.

Charakteristika výrobku

Salát tvoří směs vařených brambor, uzeniny a zeleniny, vzájemně spojené ochucenou majonézou. Jednotlivé suroviny jsou zpravidla krájeny na pravidelné tvary, uzenina na nudličky, ostatní na kostičky. Salát má svěží, kyprý vzhled, jemnou vůni, přiměřenou slanost a příjemně sladkokyselou chuť. Konzistence je jemně měkká, zelenina může být i tužší.


✨ Uzená masa i koření najdete v E-shopu

One comment

Leave a Reply

HOME