Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Druh potravin | Hrubá (g) | Čistá (g) |
---|---|---|
zajíc vcelku bez kůže | 6 000 | 3 000 |
cibule | 1 000 | 800 |
sádlo škvařené | 1 000 | 1 000 |
sůl | 160 | 160 |
bobkový list, pepř celý, nové koření celé | 20 | 20 |
víno červené | 500 | 500 |
vepřový bůček s kostí | 3 000 | 2 400 |
vepřová játra | 1 000 | 950 |
pepř mletý | 5 | 5 |
nové koření mleté | 5 | 5 |
vejce | 400 | 400 |
mouka hladká | 300 | 300 |
mléko sušené odstředěné | 100 | 100 |
voda pitná do sušeného mléka | 900 | 900 |
slanina | 1 500 | 1 500 |
olej na vymazání tvořítek | 250 | 250 |
hliníková fólie | 70 | 70 |
Hmotnost potravin: 11 640 g
Výrobní ztráty celkem: 1 640 g
Hmotnost hotového výrobku: 10 000 g
● Očištěného zajíce vykostíme, maso opereme ve studené vodě, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně nakrájenou cibuli, slabě osmaženou na sádle. K masu přidáme trochu soli a divokého koření a za stálého míchání maso podusíme ve vlastní šťávě asi 15 až 20 minut. Před koncem dušení přidáme víno.
● Vepřový bůček zbavený kostí a kůže nakrájíme, prosolíme a necháme v chladu asi 24 hodin odležet. Vepřová játra očistíme, odblaníme, jemně umeleme, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku. Za postupného přilévání mléka, které si připravíme ze sušeného mléka a vody, směs vyšleháme. K vyšlehaným játrům přidáme jemně umleté zasolené vepřové maso a znovu vše promícháme. Zcela nakonec vmícháme do směsi drobné kostičky nakrájenou slaninu.
Vymíchanou směs plníme olejem vymazaná paštiková tvořítka. Dobře je uzavřeme a směs táhneme v 80 °C asi 1,5 hodiny. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.