Šéfkuchař 邱寶郎 (Qiu Baolang) představuje pravé sečuánské 宮保雞丁 (Kung Pao)

宮保雞丁 – Kung Pao


Kuchař

Qiu Baolang

Úroveň znalostí

Základní

Čas přípravy

30 minut

Úvod k receptu

Návod na super lahodné kuře Kung Pao!
Kuřecí prsa se snadno vysuší a ztvrdnou, takže vám dnes ukážeme, jak je udělat šťavnatá a křehká.

– Takže tohle je od Bao Daren
– Stejně jako Li Daren rád používá víčka od lahví jako kroužky
– Tip pro celé rodiny
– Je důležité použití kukuřičného škrobu

SUROVINY

Ingredience

Surovinamnožství
kuřecí prsa2 kusy
Jarní cibulka3 kusy
česnek5 stroužků
chilli3 kousky
sušené chilli papričky30 gramů
Česnekové arašídy50 gramů
Sečuánský pepř1 polévková lžíce

Marináda

Surovinamnožství
sezamový olej1 čajová lžička
Sójová omáčka -pasta1 polévková lžíce
vaječný bílek1 kus
kukuřičná mouka1 polévková lžíce
rýžové víno1 čajová lžička
cukrtrochu
vodatrochu

Koření

Surovinamnožství
Bílý ocet1 čajová lžička
Sůltrochu
Kukuřičná škrobová vodatrochu
krystalový cukr1 polévková lžíce
Sójová omáčka pasta1 polévková lžíce

Postup:

1. Kuřecí prsa nakrájejte proti směru vlákna na kostičky (asi 3 x 3 cm) a marinujte přibližně30 minut.

2. Nasekejte česnek, chilli a jarní cibulku na drobné kousky každou část (bílou a zelenou) zvlášť.

3. Pepřový olej: Do pánve dejte lžíci sezamového oleje, poté přidejte zrna sečuánského pepře a zahřívejte na mírném ohni asi tři minuty. Poté pepřová zrna vyjměte a nechte pouze pepřový olej.

4. Nakrájené marinované kuře opékejte na oleji o teplotě 170–180 stupňů dozlatova, poté odeberte a ponechte na talířku.

5. Do pepřového oleje vložte česnek, chilli, bílou cibuli a restujte na středním plameni, dokud se nerozvoní.
Poté přidejte opečené kousky kuřete a rovnoměrně ještě orestujte. Podle potřeby přidejte vodu a restujte.

6. Nakonec přidejte sušené chilli papričky, odpovídající množství sójové omáčky, česnek, arašídy, zelenou část cibulky a veškeré koření, rovnoměrně orestujte na vysokém plameni a zahustěte ve vodě rozředěným škrobem.



Asijská kuchyně, a čínská zejména, je nezaměnitelná svou originalitou a proto nemůže chybět ani originální verze:

料理廚師

邱寶郎

料理等級

初級

料理時間

30分

食譜簡介

超下飯的宮保雞丁來拉!!!
雞胸肉很容易煮到比火柴還柴
今天教你吃起來寶證軟嫩Juicy的方法

#原來是寶大仁
#跟李大仁一樣喜歡用瓶蓋當戒指
#大家要聚得小訣竅喔
#玉米粉的順序很重要

食材

項目份量
雞胸肉2片
青蔥3支
蒜頭5粒
辣椒3根
乾辣椒30克
蒜味花生50克
花椒粒1大匙

醃料

項目份量
香油1小匙
醬油膏1大匙
蛋白1粒
玉米粉1大匙
米酒1小匙
少許
少許

調味料

項目份量
白醋1小匙
少許
太白粉水少許
砂糖1大匙
醬油膏1大匙

步驟

1.將雞胸肉逆紋切丁(約3*3公分),放入醃料中醃漬約30分鐘

2.將蒜頭與辣椒切碎,青蔥切蔥花備用

3.花椒油:取鍋加入一大匙香油,接著加入花椒粒,以小火煸香約三分鐘後,將其過濾,不要花椒粒,只留下花椒油

4.用170-180度的油,半煎炸雞丁,炸至金黃上色後,撈起濾油備用

5.花椒油加入蒜頭、辣椒、蔥,以中火先爆香,接著加入炸好的雞丁翻炒均勻,適時加水拌炒

6.最後加入乾辣椒、適量醬油膏、蒜味花生與所有調味料,以大火翻炒均勻,略勾薄芡即完成



Tak co, líbilo? Vážně? Hlavně čínská verze, že?
Podívejte se také do E-shopu, zaručeně českého… 🙂

✨ A rychlou snídani i večeři zvládnete s námi

Leave a Reply

HOME