Ovocný koláč od Evči


Ovocný koláč tak snadný, že ho zvládnou i malé děti. Pod dohledem dospělých, samozřejmě!
Budete kromě běžných surovin potřebovat jeden bílý jogurt. Kupte nějaký dobrý, tučný, protože v receptu je jako mléčná i tuková složka a jak je známo, tuk je nositelem chuti.

Velikostí jogurtu si také určíte, jak velký koláč upečete.
Pozor – KELÍMEK od jogurtu totiž bude sloužit jako odměrka pro další suroviny.
Kelímek si umyjte a osušte a pak s ním odměřujte další suroviny.

Recept je rozpočet na velikost jogurtu 150 – 180 g:

INGREDIENCE

Porce/Kg/Litry1
Druh potravinmnožství
Bílý jogurt Řecký150 g
Vejce2 ks
Moučkový cukr1 kelímek
Polohrubá mouka1.5 kelímek
Prdopeč1 ks
Ovoce1 podle chuti

Na drobenku

Porce/Kg/Litry1
Druh potravinmnožství
Mouka hrubá2 díly
Tuk (máslo, Hera)1 díl
Cukr1 díl

U drobenky platí pravidlo – mouky tolik, kolik je cukru a másla dohromady.
Aspoň tak to říkávaly babičky…

Prostě a čistě jednoduše ingredience zamíchejte.

Těsto nalijte na plech, vyložený pečícím papírem. Navrch dejte čerstvé nebo kompotované ovoce podle chuti a posypejte drobenkou

Peče se na 180°C asi 20 – 30 minut, doba pečení je závislá na velikosti koláče a velikosti plechu nebo formy, ve které pečete. Také každá trouba peče jinak, zkrátka to musíte ohlídat, až bude povrch správně zlatý a po píchnutí zůstane špejle suchá.
Koláč na fotce jsem pekla v remosce asi 30 minut, protože je vyšší než kdybych pekla na plechu.

✨ A večeři zvládnete s námi

Leave a Reply

HOME