Vítejte ve světě dobrého jídla, uzenářských tradic a nekonečné inspirace

Vstupte do říše, kde představivost nezná hranice, kreativita je klíčem k odemknutí nekonečných možností a současně respektem k tradici. Náš svět budiž vaším potěšením, inspirací a sdílením všech chytrých nápadů z vaší kuchyně i zahrady.


poznejte příběh

O mně

Jsem vášnivý fanoušek výjimečných výsledků. Se zaměřením na lepší a dokonalejší výsledky se nebojím inovací, nových postupů, ovšem se ctí a úctou k tradicím i zkušenostem předků.


Česká tradice i středomořské speciality

Cesta chutí – od klasických špekáčků po jemnou pancettu, od české chalupy až po slunečnou Kalábrii.
Vyberte si a ochutnejte rozdíl!

Drobná klasika

Legendy jako špekáčky, párečky, klobásy…
Patří do kategorie drobných masných výrobků.
Když se řekne špekáček, většině z nás se vybaví ohníček, na klacku opečený malý „buřtík“ a mastnota stékající na krajíc chleba.
A co teplý, jemný párek lehce smočený v „krémžské“ hořčici? Dáte si?



Uzená masa

Uzená krkovička, uzený bůček, Moravské uzené.
Kdo ze starších by si nevzpomněl na uzené maso, které nebylo třeba vařit – provoněné kouřem, stačilo ukrojit plátek, položit na krajíc chleba a přidat kyselou okurku.
Uzené najde své místo ve francouzských bramborách, se zelím i v poctivých šunkoflecích.


Přímořské speciality

Slunné pobřeží Kalábrie dalo světu mnoho nezaměnitelných chutí a vůní.
Pancetta arrotolata i pancetta affumicata patří mezi klasické italské speciality. Bez guanciale si zase nelze představit pravé spaghetti carbonara.
Tradiční recepty na spaghetti carbonara najdete na našem blogu.
Sušená a fermentovaná masa, stejně jako klobásy s ušlechtilou plísní Penicillium camemberti, mají v italské gastronomii své pevné místo.


Nechte se unést sluncem Itálie

Dotkněte se slunce a moře Itálie podtržené pravým extra panenským olivovým olejem.
Collo di maiale – přírodně fermentovaná krkovička, obalená ve směsi koření a uzená třešňovým dřevem

Unikátní zpracování

Při výrobě užívám vyvinuté vlastní postupy a přímé konzultace s přáteli z Itálie.
Ruku v ruce s vlastní profesní zkušeností je výsledek (podle zákazníků) fenomenální.

Lonza secca affumicata

Ne z každého kusu masa je možné vyrobit takovou specialitu.
Jeden z deseti kusů je vhodný pro dlouhodobé zrání v délce několika měsíců. Jen tak je možné docílit vůně a chuti koncentrované do kousků hodných samotného Caesara…


Výběr starších příspěvků

Lovecký salám pod lupou

Co vlastně jíme? Dvě receptury Loveckého salámu pod lupou Možná jste si někdy při pohledu na balíček Loveckého salámu v…

Přečíst >